Puisi adalah Hidupku

Tulisan Merupakan Gambaran Hati

Kalangsari Cijulang

masjid kalangsari duluCeuk beja, Kalangsari teh hiji tempat nu pangheulana aya pasantren (pasantrian) di daerah Cijulang. Nu matak, lamun teu salah, dina tahun 1989 kolot kuring nitipkeun kuring di Kalangsari, sina cicing tur ngaji. Kuring kaluar ti Kalangsari tahun 1992, kalawan pinuh kukahanjakalan, sabab teu bener-bener diajarna (nyiar elmuna). Padahal dina waktu harita, Mama Tasdikin, Mama Bahrudin, Mama Muchsin (Uchin) sok ngageroan “Jang, ngaraos… diantosan ku Mama. Enggal ulah sok disarelang/tarelat!” Duh Gusti… eta sowanten/pangajak Mama masih kabayang keneh ku kuring. Kunaon atuh kuring jarang ngagugu. Ya Alloh hanjakalna ayeuna… Hanjakal kabina-kabina. Terus, lamun nitenan Kalangsari ayeuna jeung baheula, jelas jauh berbeda. Baheula mah diajar ngaji teh cukup make damar cempor, jeung sarana prasaranana ge sederhana pisan, tapi da kualitasna mah dijamin moal eleh ku pasantren nu sejen. Buktina loba pisan nu kaluar ti Kalangsari jaradi jelema. Beda jeung diri kuring, sabab tadi ge geus dicaritakeun, teu suhud diajar ngajina. Balukarna bener-bener hanjakal nu teu manggih tungtung. Pamungkas, nitip ka barudak kiwari, sing harayang masantren di Kalangsari. Sabab, sakali deui, Kalangsari Cijulang ayeuna beda pisan jeung Kalangsari baheula. Nu geus cicing di Pasantren sing baretah, sing suhud dialajarna, bisi hanjakal akhirna.

Filed under: Sajak Sunda, , , , , , , , , , , , , , ,

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

RSS MA YPK Cijulang

  • UTS Semester 1 MA YPK Cijulang Tahun Pelajaran 2014/2015 5 Oktober 2014
    Hari ini, Senin 06 Oktober 2014, adalah hari pertama pelaksanaan UTS (Ujian Tengah Semester), Semester 1 di MA YPK Cijulang Tahun Pelajaran 2014/2015. Yakni dengan jadwal sebagai berikut : 1). 07.30-08.30 WIB Pelajaran Al-Qur’an Hadits di Kelas X MIPA/Sosial, Kelas XI IPA/IPS, dan Kelas XII IPA/IPS; 2) 09.30-10.00 WIB Pelajaran Bahasa Indonesia di Kelas X … […]
    dadan ramdani
%d blogger menyukai ini: