Puisi adalah Hidupku

Tulisan Merupakan Gambaran Hati

Lenyepaneun

Nun Gusti panineungan abdi
basa aya méga nu ayang-ayangan
basa langit béngras nutug nutup teuteup jeung pangharepan
basa langit biru kulawu nyingraykeun hujan
basa aya beungeut némbongan
beungeut nu embung paturay
lir lengkung katumbiri nutug leuwiNun Gusti panineungan abdi
basa suku nincak sawah urut dibuat
basa jangkrik ngingkrik dina taneuh nu beulah rék kagaringan
rabeng jeung beunceuh lir nu keur ulin ajrag-ajragan
basa piit bondol ting keleber néang bangsal panyésaan
aya séah angin na dapur awi
hiliwirna tandes ngagebah lamunan

Duh Gusti
mangsa layung beureum tilem ti béh kulon
mangsa panon abdi sakeudeung deui peureum
teu ngiceup-ngiceup ngajapapang nyirah ngulon

Duh Gusti
panineungan abdi, panutan abdi
nu teu wéléh kadeuleu
iraha Gusti… urang tepang deui?

Filed under: Curhat Kang Dede Wahyu, , , ,

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

RSS MA YPK Cijulang

  • UTS Semester 1 MA YPK Cijulang Tahun Pelajaran 2014/2015 5 Oktober 2014
    Hari ini, Senin 06 Oktober 2014, adalah hari pertama pelaksanaan UTS (Ujian Tengah Semester), Semester 1 di MA YPK Cijulang Tahun Pelajaran 2014/2015. Yakni dengan jadwal sebagai berikut : 1). 07.30-08.30 WIB Pelajaran Al-Qur’an Hadits di Kelas X MIPA/Sosial, Kelas XI IPA/IPS, dan Kelas XII IPA/IPS; 2) 09.30-10.00 WIB Pelajaran Bahasa Indonesia di Kelas X … […]
    dadan ramdani
%d blogger menyukai ini: